Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Безсолното спасява от главоболие

Намаленото потребление на сол позволява да се намали интензивността на главоболията с почти една трета. До този извод са достигнали американски учени от университета “Джон Хопкинс”.

sea-salt-solУчените доказват, че ограничаването на дневната доза от 9 до 3 грама намалява количествено главоболията с около 31%. Това нагледно е около половин чаена лъжичка. В една порция биг мак с картофки в “Макдоналдс” се съдържа точно толкова сол. Към продуктите, които без да разберем ни “осоляват”, се отнасят хлябът, спагетите за бързо приготвяне и сухите супи, кашкавалът, консервираните краставички.

Експертите имат просто обяснение: намалената сол намалява и интензивността на главоболията за сметка на пониженото артериално налягане. Преходът от нездравословно към здравословно хранене например няма такъв ефект. Положителният ефект се наблюдава при намалена сол при всички, без значение какво е било кръвното им налягане преди експериментите.
В споменатите експерименти участвали около 400 човека, които на случаен принцип били разделени на две групи. В първата участниците били на диета с понижено съдържание на мазнини, с много обезмаслени млечни продукти, плодове и зеленчуци. Във втората хората се хранели традиционно. В самото начало дневното потребление и в двете групи било 9 г дневно на човек.

През следващия етап солта на всички била намалена до 6 г дневно и случаите на главоболие веднага намалели. Трябва да отбележим, че именно тази стойност на солта е посочена от Световната здравна организация като пределна.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *