ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Три начина да смъкнем кръвното без хапчета

Високото артериално налягане през студения декември наистина е проблем. Ниските температури и неустойчивото атмосферно налягане създават неприятни ситуации!

blood_pressureОт тях обикновено се спасяваме чрез медикаменти. Но колко хапчета можем да гълтаме, и колко продължително – без това да се отрази на цялостното ни здраве?
Можем сами да си помогнем, при това – без хапчета, ако спазваме някои прости правила. Припомняме три от тях по описание от kp.ru:

  1. По-добре сто грама месо, отколкото половин кило кренвирши. Забравихте ли, че колбасите са натъпкани с мазнини и сол?! Наситените мазнини затрудняват кръвообращението, а солта задържа течности в организма – това излишно натоварва сърцето и повишава кръвното налягане. Така че – забравете за кренвиршите! Ако изядем само сто грама варено пилешко или телешко, ние получаваме поне 20 грама чист протеин, много важен за работата на сърцето и за тонуса на кръвоносните съдове. На ден са ни необходими около 60 г протеини.
  2. Сменете захарта с натурален шоколад. Темата за сладкото е изключително важна. Изобщо с въглехидратите трябва да се внимава. Най-добре е да забравим за всякакви сладки кифлички и понички, а потребностите си от сладко да удовлетворяваме с горчив шоколад и конфитюри с ниско съдържание на захар. Повече листни зеленчуци и зелени подправки! На дневен ред са храни като салата айсберг, китайско зеле, рукола, и още копър, магданоз и зелен лук. На всяка цена да си похапваме цитруси заради антиоксидантите. Два пъти седмично е добре да имаме на масата риба. В рибата, особено морската, се съдържат важните ненаситени мастни киселини. С тяхна помощ по-лесно се преодоляват холестериновите плаки и възпалителните огнища в кръвоносните съдове – една от причините за високо кръвно налягане.
  3. Ако страдате от синдрома уморени крака – погрижете се за състоянието на вените си. Правете процедури с вода и морска сол и преди лягане отделяйте време за контрастни душове на краката. Ако работите седнали, 2-3 пъти на ден си устройвайте почивка с крака, вдигнати на столче. Под бюрото поставете дървено релефно валяче – сваляйте обувките и масажирайте ходилата при всяка възможност. Старайте се да не допускате запек! Той увеличава венозното налягане и усложнява венозната недостатъчност. Всеки ден яжте пресни плодове и зеленчуци – според сезона; избирайте храни с повече фибри. Този тип хранене съдейства за укрепване на венозните стени. Обратно – храните с повече сол и пикантните ви карат да се наливате с много вода, а това натоварва венозната система и причинява отоци.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

От първия до “Три начина да смъкнем кръвното без хапчета

  1. Лозана Владимирова каза:

    Не консумирам големи количества,да не кажа,че се храня почти без сол,не приемам много течности,почти отказах месото и пак съм с високо кръвно.Според кардиолога ми най-важен е наследственият фактор.Всички приказки за висок холестерол,за консумация на мазни храни и прочие глупости са ала-бализми!Нашите прародители са консумирали и сланина,и храни,съхранявани с много сол(поради липса на хладилници),и едва ли са имали нашите проблеми!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *