ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

4 лесни рецепти с арония свалят кръвно и прочистват кръвоносни съдове

Тя е много популярна сред градинарите, които я отглеждат като ценен декоративен, а главното – лекарствен храст

арония Плодовете на аронията са вкусни и полезни както пресни, така и преработени. Те са истинска съкровищница на витамини и жизненоважни микроелементи. При това лечебните им свойства не се губят при обработка, така че смело варете сладка и конфитюри, сушете ги или ги замразявайте за зимата.

Уникалните свойства на аронията я правят отлично средство за лечение и профилактика на атеросклероза и много други заболявания. Тя подобрява работата на дихателната и сърдечносъдовата система, като укрепва стените на съдовете, понижава кръвното налягане.

Може да се прилага и външно: при алергични поражения по кожата (невродермит, екзема, дерматит) и дори при изгаряния.

При възпаления на жлъчния мехур като жлъчегонно средство за повишаване на киселинността на стомаха сокът се пие по 1 ч.л. 20 – 30 мин. преди хранене.

За облекчаване на състоянието при климакс се пие настойка от пресните плодове: 200 г намачкани плодове от арония се заливат с 1 л водка, киснат 12 дни, прецеждат се и се приема по 1 ч.л. 3 пъти на ден.

За профилактика и лечение на атеросклероза, за повишаване на имунитета смесете изсушени плодове от арония с шипки в равни части, сложете ги в термос и залейте с вряла вода (на 1 с.л. смес – 1 ч.ч. вода), оставете да киснат 1 час. Пийте чая 2-3 пъти на ден.

При хипертония е добре да се пие настойка от арония. 4 с.л. плодове се слагат в термос и се заливат с 1л. вряла вода, оставят се за през нощта. Приема се по 1 ч.ч. 30 мин. преди хранене.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *