Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Българска актриса: Днешната химиотерапия съсипва и здравите органи!

Актрисата Меглена Караламбова е родена през 1943 година, завършила е ВИТИЗ. Изиграла е десетки театрални роли. Ето какво споделя актрисата за здравето си пред в. „Доктор“.

Имали ли сте сериозни здравословни проблеми?

В началото на кариерата си имах проблеми със зъбите. Бяха пожълтели, все пломби ми правеха, боляха ме, добре, че не се страхувах от машинката. Колегите се снимаха във филми, а мен не ме взимаха именно заради зъбите.

Много съм плакала, по онова време нямаше с какво и как да си ги избеля, нямаше порцеланови зъби – сега всичко можеш да си направиш. Това състояние не ме докара до депресия, но все си бях тъжна и почти не се усмихвах. На сцената на театъра се чувствах най-добре – от прожекторите хората не можеха да забележат цвета на зъбите ми.

След време нещата се оправиха, но и днес често се сещам за онези години. Иначе, болезнено чувствителна съм, обичам да слушам класическа музика, тя ме измъква от лошото настроение. Както споменах, имам проблеми с холестерола, макар и да съм с нормално тегло, затова от време на време се налага да пия хапчета. Боледувала съм – настинки, дори

Меглена Караламбова, сн. БНР
Меглена Караламбова, сн. БНР

пневмония, но някакси бързо ми минаваше, макар че се налагаше да пия антибиотици.

Много тежко преживях бременността с Невена, ако това се смята за здравословен проблем. Преди нея имах друго раждане, втората ми бременност се оказа тежка, едва се движех, непрекъснато се притеснявах за бебето, исках само да се роди живо и здраво. Наложи се да ме оперират и извадиха Невена в осмия месец. В онези години това беше много рисковано. Нямаше 2 кг и веднага я сложиха в кувьоз – изкарах доста безсънни нощи, докато качи още един килограм. Сега нищо й няма, много е умна и талантлива.

Какво най-много ви стресира?

В живота – надутите хора. И мен ме смятаха за такава, за резервиран човек, а аз просто си гледах работата. Тук ще кажа, че киното беше временно явление, театъра го обожавам, той е моята любов. За моите родители обаче театърът беше съдба, призвание, целият им живот.

Малко гнуслива съм, мразя мръсотията, неподредеността, безразличието, лошотията на хората. Удивлявам се, че българите станаха завистливи и единаци – сами се спасяват от проблемите. Но когато усетя, че човекът срещу мен проявява преданост и готовност за приятелство, го приемам с цялото си сърце. Даже съм милостива – не мога да гледам хора, които търсят в кофите за боклук храна. Това ме убива, съсипва ме… Като остареем, приятелите вече ни са малко – при мен останаха качествените. Много колеги и приятели си отидоха от този свят, да почиват в мир, с тях работех и се разбирах прекрасно. Вярвам в доброто и в човека, тежко понасям предателствата.

Споменахте, че ви е трудно да говорите за приятелите си, които ги няма сред нас…

Да, така е. На младини имах една добра приятелка – Северина Тенева. Много я обичах, много се разбирахме. Каквито и проблеми да имаше, винаги беше усмихната и лъчезарна. Много красиво, много елегантно момиче. И се разболя от рак, няколко години се бори, почина на 38. Мисля, че не е справедливо… Но мир на праха й и на всичките, които споменавам и които вече ги няма…

Какво е мнението ви за здравеопазването в България?

Бях на 24 години, когато татко почина от рак. Много тежко го преживях, въпреки че знаех, че е безнадеждно болен. Тогава и лекарства добри нямаше, но сега с тази химиотерапия – така мисля аз – унищожават и здравите им органи. Често се питам защо нещата у нас не вървят, защо добрите лекари напускат България – защото ако не са добри, няма да ги вземат по чужбина. Сега имаме модерни болници, клиники, но за един „Пирогов“ не се намират средства да го обновят, а всеки спешен пациент знае тази болница. Много са ни проблемите, много болни хора има у нас, особено деца и млади. Иска ми се да вярвам, че лекарите ще ни лекуват по правилата, че ще получават добри заплати, че ще работят в добри условия. Но не съм голям оптимист!

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *