Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Ето кои етерични масла повишават настроението и повдигат духа

Късите зимни дни, недостигът на слънчева светлина и стресът ни правят неспокойни

Кои етерични масла повишават настроението и повдигат духа?
Кои етерични масла повишават настроението и повдигат духа?

Това се дължи на понижените нива на химическото вещество серотонин, което участва в „работата на мозъка и нервната система. Може да възстановите нормалните му стойности с ароматерапия от свещи, лампи, соли.

Бергамот. Съчетава ефект на отпускане и освежаване, подходящ е при тревожност и различни видове депресивни състояния. Приятният цитрусов аромат успокоява нервната система, балансира емоциите и подобрява увереността. Баня с масло от бергамот действа благоприятно на настроението.

Анасон. Облекчава стреса и засилва активността, стимулирайки мозъка и нервната система. Прилага се при тревожност, нервност и гняв. Освен това анасонът тушира симптомите на настинка И кашлица – може да си направите инхалации, като добавите 10 капки от тях в гореща вода.

Нероли. Ароматното масло, извлечено от цветовете на портокалови дървета, помага при преодоляване на негативните емоции. Може да се използва и при безсъние като естествено приспивателно средство.

Карамфил. Характерният аромат също помага при проблеми със съня. Премахва психическото изтощение, понижава стреса, тревожността и депресивните състояния.

Жасмин. Успокоява нервите, възстановява енергията на тялото, създава чувство на увереност и оптимизъм. Достатъчно е да капнете 8-10 капки във водна баня или 3-5 капки в аромадифузер – съд с разтвор от етерични масла и вода, в който се потапят ратанови пръчки, излъчващи аромата дълго време. Жасминът се съчетава добре с натурални масла от бергамот, роза, сандалово дърво и цитрусови плодове.

Джинджифил. Гони умората и стимулира имунната система. Срещу сезонна депресия действа рецепта, в която се смесват няколко вида етерични масла: 20 капки сладък портокал, 20 капки лавандула, 10 капки грейпфрут, 5 капки лайм, 5 капки розмарин, 2 капки жасмин. Сипете всички съставки в шишенце от тъмно стъкло. Затворете и разклатете добре. Отмерете 2 капки върху кърпичка от естествена материя и вдишвайте. В края на деня тази простичка процедура ще ви помогне да се отпуснете.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *