Лечение на астма без лекарства!

Астмата е респираторно заболяване, характеризиращо се със стеснение и възпаление на дихателните пътища. 

astma-bad foodsСимптомите на астмата включват хрипове, кашлица, затруднено дишане и/или стягане в гърдите. Астмата може да бъде предизвикана от алергени (плесени, полени, акари, прах); вирусно заболяване; студен въздух; претоварване или емоционален стрес. Наследствеността също играе роля.

Някои хора с астма могат да реагират негативно на някои химикали или други добавки в храни, като миди, ядки, пшеница, млечни продукти, диетични сулфити използвани за съхранение на храни, както и на някои хранителни оцветители като жълтия оцветител тартразин.

Алтернативни лечения

Страдащите от астма, могат да намалят нуждата си лекарства (стероиди) и инхалатори като променят начина си на живот и храненето си.

  1. Избягвайте излагането на цигарен дим, както и на общи алергени като прах
  2. Избягвайте преработени храни. Диетата трябва да съдържа повече органични храни, колкото е възможно. Съсредоточете се върху намаляване на рафинираните въглехидрати като захар и силно обработените нишестета; хидрогенирани и частично хидрогенирани масла (които пречат на метаболизма на мастните киселини); изкуствени хранителни съставки, ароматизатори и подсладители; пържени храни и свинско месо.
  3. Избягвайте нитрати/нитрити и сулфити. Много пациенти с астма са чувствителни към тези вещества и трябва да се избягват храни, съдържащи такива добавки. Това може да включва деликатесни меса и сирена, кренвирши, бекон, вино и бира. Лица, които знаят, че са чувствителни към сулфитите могат да се възползват от добавки, които са комбинация от витамин В12 и молибден. И двете съставки помагат при окислението и метаболизма на сулфити и намаляват възпалителната реакция към експозицията сулфити. В допълнение, дефицитът на витамин В12 е свързан с някои форми на астма.
  4. Включете аеробни упражнения и стречинг или йога във вашия режим.  Техники за управление на стреса, включително биофидбек и медитацията са препоръчителни.
  5. Добавка с омега-3 мастни киселини. Рибено масло и масло от ленено семе, като отличен източник на омега-3 мастни киселини, може да помогне за намаляване на възпалението.
  6. Взимайте антиоксиданти чрез диета или добавки. Те намаляват действието на свободните радикали, които са склонни да стимулират възпалението. Това включва витамини А, С и Е, кверцетин, биофлавоноиди (хесперидин и рутин), N-ацетил цистеин (NAC) и бромелаин.
  7. Опитайте да приемате допълнително магнезий, който има бронхоразширяващ ефект. Някои изследвания показват, че магнезият има ниски нива при хора с астма.
  8. Също така, говорете с Вашия лекар за билкови лекарства, често използвани за лечение на астма, като: ефедра, лобелия, Рейши гъби и др.

 

 

Как да се справим с астмата по време на бременност

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *