Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Късното майчинство носи повече радост

Американски и канадски изследователи провели изследвания, в резултат на които установили, че родителите са щастливи само две години след раждането на бебе

късно майчинство Учени от американския Колежа за икономически и политически науки заедно с изследователи от Западния университет на Канада провели изследване, за да установят нивото на щастие на родителите при появата на бял свят на тяхното дете. Станало ясно, че те изпитват емоционален подем през целия период на бременността и година след раждането. При това най-силни чувства изпитва майката.

Появата на бял свят на второто дете не променя положителните емоции на родителите. Тук показателите остават на същото ниво като при първата рожба. Докато идването на трето дете поставя родителите в затруднено положение, тъй като такава бременност не-винаги е планирана. На първо място в такъв случай са тревогите за благосъстоянието на семейството, а не радостта от увеличаването му с нов член.

Изследователите забелязали още един интересен факт – колкото са по-възрастни родителите, толкова периодът на повишено емоционално състояние вследствие раждането на дете е по-дълъг. По-дълго се радват и двойките, които продължително са се опитвали да се сдобият със син или дъщеря и за целта са прибягвали до помощта на репродуктивната медицина.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *