Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Билкови рецепти и народно лечение при онихомикоза

Онихомикозата е разрушаване на нокътя от гъбички

гъбички

Засяга най-често ноктите по пръстите на краказга, като най-уязвими са палците. С напредването на инфекцията плочката на нокътя пожълтява, уплътнява се, напуква се и се появява характерна неприятна миризма. Появяват се възпаление и лек оток, които обхващат тъканите около нокътя, причинявайки сърбеж и болки.

Причини

Влажна среда между пръстите от постоянно носене на синтетични чорапи и обувки, особено маратонки.

Мръсни крака заради нередовно миене и подсушаване на стъпалата.

Диабет.

Спад на имунната система след продължително боледуване, лошо хранене и стрес.

Лечение

Дерматологът може да избира между множество противогъбични средства, както и препарати за мазане, които се продават без рецепта.

Мазилата се нанасят върху нокътя за през нощта, кракът се обува в найлонов плик и после в памучен чорап. След две денонощия краката се запарват и се мажат пак. И така до пълното излекуване. И една подробност – маже се обилно не само върху поразения нокът, но и доколкото е възможно под него.

Домашни рецепти

В чаша гореща вода се сипват 1 лъжица сода за хляб, 2 лъжици кислородна вода, 2 лъжици оцет и 1 лъжица английска сол (магнезиев сулфат). Сместа се разбърква и се налива в шише. Болният нокът се потапя за няколко минути в оцет и после сместа се нанася върху него с памучен тампон. Отгоре се поставя превръзка. Процедурата се повтаря сутрин и вечер в продължение на месец.

Стъпалата се потапят в топла вода с оцет в съотношение 2:1 за 15 минути. След това се подсушават и на болния нокът се слага памучен тампон, напоен със зехтин и масло от чаено дърво. След 10 минути нокътят се изчетква с четка за зъби. Тампонът може да е напоен и с лимонов сок. Накрая се изплаква с топла вода. Процедурата се прави ежедневно.

Ноктите и около тях се мажат с йодна тинктура.

Върху засегнатия нокът се оставя за през нощта компрес с настърган кромид. На сутринта стъпалата се измиват и после се изтриват с утайката от свареното турско кафе.

Прясно яйце се счуква в чаена чаша и се залива изцяло с оцетна киселина. Държи се две денонощия. След това яйцето се изважда, размачква се в купичка с вилица и се прибавят 50 г краве масло. Тази смес се прехвърля в бурканче и се държи в хладилник. С нея се маже по заболялото място.

Смесват се равни части настърган или счукан чесън с мед, докато се образува хомогенна кашица. Тя се нанася върху накиснатия нокът, обвива се с найлон и после с бинт. Носи се 3 дни, после процедурата се повтаря.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *