Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

5 трика за предпазване от грип, който лекарите спазват

Доверете се на тези 5 съвета за лесно предпазване и бързо изцеление с изпробвани средства, които лекарите сами прилагат на себе си и своите близки:

грип, настинка, простуда, зараза, вируси,

Спете достатъчно
Безсънието отслабва имунната система. Тя има нужда от най-малко пет до шест часа сън, за да се регенерира. След една безсънна нощ клетките „убийци“ (на­шата защита) намаляват наполовина. А при една нощ, прекарана в дискоте­ката или на купон, трябва да добавим към сметката и алкохола и цигарите, които са пагубни за имунната система. При безсъние поради грижи и пробле­ми действа пък факторът стрес.

2.   Пазете краката топли
Когато организмът получи сигнал „изстудяване“, кръвоносните съдове се свиват. Това значи по-лошо кръвоснабдяване, също и в областта на носоглътката, и по този начин имаме и лошо функционираща лигавица, податлива на инфекции.

3.      Пийте повече течности
Лигавицата трябва да се поддържа влажна, за да е ефикасна при защита от вируси. Нужни са два литра вода на ден. През студените месеци обаче липсва“ усещането за жажда и трябва да внимаваме да не се лишаваме от достатъчно вода.

4.      Не затопляйте прекалено помещенията
През есента и зимата прекарваме около 90% от времето си в затворе­ни помещения. Въздухът в тях се изсушава от парното и климатика, а това означава и суха лигавица, която започва да не функционира пълно­ценно, а именно тя е защитата, която отблъсква вирусите.

5.   Не пушете
Цигарите пречат на дейността на лигавицата да прочиства организма от вируси и те не могат бързо да бъдат унищо­жавани. Още първото дръпване от цигарата забавя движе­нията на нежните реснички на лигавицата. Този ефект се наблюдава дори при пасивни пушачи. Освен това вирусите полепват по фините частици на дима и така в задимено помещение вдишваме повече от тях.

 

 

 

 КОЛАСТРА – COLOSTRUM

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *