ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Интересни факти за стреса

Всеки е изправен пред стрес в живота си за едно или друго нещо.

Практически е невъзможно той да се игнорира, а причинява много физически промени в тялото. Също оказва влияние върху психическото състояние. Тук сме изброили интересни факти за стреса, които трябва да знаете.

  1. Знаете ли, че когато сте стресирани, вашите зеници всъщност се разширяват? Това е така, защото тялото ви получава сигнал за всичко, което се случва наоколо и след това реагира по този начин.
  2. Стресът може да доведе до загуба на коса. Това се получава, защото организмът ни отделя повече адреналин в състояние на стрес, а той нарушава транспортирането на хранителните вещества към косата и скалпа.
  3. Стресът се отразява на кожата, защото причинява нейното износване и състаряване.
  4. Знаете ли, че смехът на практика помага и за намаляване на хормоните на стреса адреналин и кортизол? Така че, когато се смеете, можете да намалите стреса в организма си.
  5. Стресът влияе на акнето и пъпките. Той причинява възпаление, което увеличава производството на себум, като по този начин организмът ни произвежда повече акне и пъпки.
  6. Стресът също така е известен като тих убиец. Все повече и повече става броят на хората, засегнати вследствие на стрес. Високото кръвно налягане, сърдечните заболявания и диабетът са трите заболявания, които са причинени от стрес.
  7. Смята се, че стресът прави кръвта лепкава. Така че, това също може да причини вреда на организма. Това може да бъде една от основните причини за образуването на кръвни съсиреци.
  8. Стресът засяга нормалното ниво на кръвната захар. Той причинява състояние на екстремни промени в настроението и умора в много случаи. Прекаленото стресово натоварване е основната причина за увеличаване на нивото на кръвната захар.
  9. Стресът засяга нормалното ниво на кръвния поток. Ако лицето е стресирано, след това ще има главоболие. Трябва да сте чували за главоболие от напрежение. То се получава от хронично състояние на стрес.
  10.  Резултат от постоянен стрес също могат да бъдат сънната апнея и безсънието.
  11.  Знаете ли, че стресът също намалява либидото и нарушава нормалния сексуален живот на човека? Стресът засяга хормон, който причинява тези промени в тялото. Това може да се дължи на хормонални промени в организма.

 

Харизмата или тайната на успеха

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *