Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Орехите предпазват от рак на простатата

Похапването на орехови ядки всеки ден може да намали риска от рак на простатата. До този извод са достигнали учени от Калифорния след обстойно проучване.

orehАмериканският екип установил, че диетата с включени орехови ядки и орехово масло забавя растежа на тумори в простатата на лабораторни плъхове. Тази диета също намалява стойностите на холестерина в кръвта и повишава чувствителността към инсулина, отчитат от medikforum.ru. Според учените консумацията на малка шепа орехови ядки е отлична профилактика срещу рак на простатата и при хората дори при известното условие, че резултатите от опитите с гризачи не винаги се потвърждават при продълженията с хора.

Орехите не от вчера се считат за суперхрана, тъй като са наситени с множество полезни хранителни вещества, включително мастните киселини омега-3. Орехите са доказали способността си да предпазват от рак на гърдата и от сърдечни заболявания. Последните изследвания показват, че те намаляват стойностите на хормона IGF-1, който е свързан с развитието на рака на гърдата и на простатата.

Ореховите ядки са богати на мазнини, така наречените добри или полезни мазнини, които не съдействат за растеж на раковите клетки. На практика те дори упражняват противоположен ефект като потискат туморния растеж – и това ясно се вижда при опитите с гризачи. Учените не могат да кажат със сигурност коя точно комбинация от съставки предизвиква този ефект, т.е. блокирания туморен растеж в простатата. Смята се, че здравословната комбинация все пак е от фибри, цинк, магнезий и селен. Установено е и това, че орехите моделират и са в състояние да държат под контрол няколко специални механизъма за разпространение на злокачествените клетки.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *