ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Ново: Ракът на простатата може да бъде спрян!

Учени от Великобритания обявиха, че са открили начин да блокират рак на простатата. Развитието и на други злокачествени форми може да бъде блокирано. Методът вероятно ще даде възможност и за предотвратяване на възрастовата слепота.

rakИзследователи от британските университети в Бристъл и Нотингам са постигнали уникален научен пробив, коментират от kp.ru. Със своя ръководител – професор Себастиян Олтън, те са открили важната молекула SRPK1. Тя е отговорна за формирането на автономна мрежа от кръвоносни съдове, която се създава при злокачествени процеси.

Туморите растат благодарение на постъпленията от хранителни вещества и кръв. Ако образуването на кръвоносна мрежа бъде блокирано, туморите няма да получават достатъчно “гориво” и градивен материал и ще прекратят развитието си. Това на практика означава, че болестта ще престане да се развива. Тази теория вече е проверена в лабораторни условия с гризачи, развили рак на простатата. Опитните животни били инжектирани по три пъти в рамките на седмица с препарат, блокиращ молекулата SRPK1. Новият метод изглежда лесен за реализация и вече е коментиран като много перспективен. Не са малко учените, които допускат подобен ефект и при други ракови форми.

Една от областите, в които блокираната молекула SRPK1 играе ключова роля, е офталмологията. С възрастта настъпва дегенерация на ретината и това е обичайната причина за влошаване и дори загуба на зрението при възрастните хора. Блокираната молекула няма да влияе върху тези процеси и те биха могли да отслабнат.

Биотехнологичната компания Exonate, която е свързана с университета в Нотингам, вече започва подготовка за разработването на нови лекарствени продукти. Ефектът от действието им трябва да бъде “замразяване” на молекулата SRPK1 и стопиране на злокачествените процеси.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *