ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Пренебрегваните сигнали на диабета – ето кои са!

14-и ноември е обявен от Световната здравна организация за Международен ден на борбата с диабета. Водещи експерти припомниха по този повод за симптомите на опасната болест, на които мнозина не обръщат внимание.

diabetЗа жалост жертвите на тази страшна болест стават все повече, отчитат от kp.ru.Болестта диабет се подмладява; като основни причини за тенденциите се сочат нездравословното хранене и заседналият живот. При немалко хора признаците на болестта са налице, но никой не им обръща внимание. Дълг към собственото здраве е да разпознаваме тези признаци. Ето за какво става дума:

  1. Безпричинно усещане на глад. Ако без задръжки се нахвърляте на храната и час след като сте се нахранили отново сте гладни, имайте едно на ум. Възможната причина за това състояние е нарушената обмяна на захари в организма.
  2. Пясък в очите и други нарушения на зрението. Ако имате такива усещания, ако виждате двойно – може би зрението ви страда от високите стойности на кръвната захар.
  3. Слабост. Бързата загуба на физически сили, постоянната умора – това са сигурни признаци за диабет. Захарта остава в кръвта, не достига до клетките и те започват да изпитват енергиен глад.
  4. Изпускане на урина. Това може да е цистит, но може да показва също че организмът е затруднен от високата кръвна захар. Бъбреците имат нужда от течност, за да разтварят захарта и това води до претоварване на пикочния мехур.
  5. Рязко отслабване. Това е един от видимите признаци на диабета. Обикновено се случва при първата степен на заболяването, докато при втората започва обратен процес. Причината е недостигът на инсулин, което затруднява асимилацията на хранителните компоненти.
  6. Усещане на постоянна жажда. Пиете много вода, но това не ви стига и устата ви продължава да пресъхва. Може да развивате диабетна кетоацидоза. В кръвта на диабетиците има високо количество глюкоза; кръвта се сгъстява и потребността от нови и нови количества вода е обяснима.

Добре е да се направи връзка между проявените 2-3 подобни симптома и да се потърси консултация с лекар. Дали опасенията ви са основателни, ще покажат изследванията на кръв и урина.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *