Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Пет мита за абортите

В много държави кампаниите срещу абортите са толкова агресивни, че се раждат всякакви митове около изкуственото прекъсване на бременността. Учени от САЩ се заеха да опровергаят най-популярните сред тях.

Ето за кои става дума според топ-5 на medikforum.ru:

ab* Библията забранява абортите. Всъщност може би не бива да се вълнуваме за библейските забрани, защото живеем в светски държави. Но нито в Стария, нито в Новия завет няма и думичка за абортите.

* Жените са принуждавани да правят аборти. Противниците на абортите често коментират, че бременните момичета и жени отиват в клиника за прекъсване на бременността не по своя воля, а защото така искат други хора – приятел, родители. Счита се например, че при 64% от абортиращите жени нещата стоят точно така. Едно изследване с участието на 1209 жени обаче показва друго: само 14% от анкетираните заявили, че са направили това под натиска на партньора или съпруга си и 6% – по искане на родителите. Във всички останали случаи определяща е била собствената воля на бременната жена.

* Абортите са опасни за здравето. Активистите на различни движения против абортите разполагат с маса истории на жени, които са пострадали тежко или са умрели след аборт. Процедурата всъщност е относително безопасна. Така например в САЩ според здравната статистика от 2003 до 2009 година смъртността е била 0.67 на 100 000. Имайте предвид, че смъртността при раждане е 14 пъти по-висока! Смъртността от алергични реакции към пеницилина е 1 на 50 до 100 000, а смъртността от виагра – пет на 100 000 души.

* Правят се твърде много аборти! Ако говорим за Америка, през 2011 година количеството им е намаляло с 13% в сравнение с 2008 година. Обяснението е в улеснения достъп на момичетата до контрацептиви. Подобна статистика и тенденции има и в другите развити страни.

* Жените не са виновни. Тук отново има политика: активистите на различни движения смятат, че жените и неродените им деца са жертви и че истинските виновници са лекарите от съответните клиники. В някои американски щати пък все още може да се привлече под съдебна отговорност жена, която самоволно е предприела аборт. Има куриози, когато жени са привличани за лекарствен аборт или за поведение, което може да причини спонтанен аборт – дори когато подобно нещо всъщност не се е случило.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

От първия до “Пет мита за абортите

  1. Yolanta каза:

    По повод първия „мит“ че в Библията нито в Стария нито в Новия заавети нямало и думичка за абортите ,то аз като познаваща Библията добре, нека ви кажа че аборта се смята за убийство .А има заповед от Десетте Божии: НЕ УБИВАЙ

    Смята се за убийство на беззащитно създание ( в случая човек) а Бог каза :

    Битие 9:5
    А вашата кръв, кръвта на живота ви, непременно ще изискам; от всяко животно ще я изискам; и от човека, да! от брата на всеки човек, ще изискам живота на човека.

    И така ,нека е ясно ,че БОГ ще изиска кръвта на всеки човек-а плода също се смята за човек -има си всичко за да е човек.

    Още повече ,че това е един човек, който е беззащитен.

    Всъщност „митът “ съвсем не е мит !

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *