ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Ето кои вируси ще ни разболяват тази зима!

Три вируса ще ни разболяват през зимата. Най-масовите щамове на грипа, които ще ни атакуват, са т. нар. свински грип, „Тексас“ и „Масачузетс“. Хората у нас са се сблъсквали с тях и през миналата година.

Ако все още не сте се ваксинирали, може да го направите сега, препоръчват лекарите. 2-3 седмици са достатъчни, за да може организмът да изгради имунитет срещу грипа.

Щам

Световната здравна организация прави мониторинг на грипните вируси по цялото земно кълбо и препоръчва кои щамове ще бъдат включени във ваксината всяка година. Няма ваксина по света, която да защитава на 100%. Ефективността й при млади и здрави хора е над 80%, а ролята й при по-възрастните хора и хронично болни е да предпази от усложнения, които биха могли да доведат до смърт, обясняват лекарите.

За да намалим значително риска от заразяване, трябва да избягваме компанията на болните хора. Разбира се, високата лична хигиена е gripопределяща. През този сезон е необходимо да си мием ръцете редовно, да проветряваме въздуха там, където работим и живеем, и да използваме мокри кърпички с алкохол. Алкохолът в тези кърпички бързо убива грипния вирус, казват епидемиолозите.

ГРЕШКИ

Хората допускат много грешки в лечението на грипа. Те са основно в 2 насоки. От една страна, болните неглижират заболяването. Те трябва да знаят, че грипът не е обикновена настинка или обикновена респираторна инфекция. Грипът може да доведе до много сериозни усложнения. Особено уязвими са възрастните хора или често боледуващи деца.

От друга страна, често болните решават да се лекуват сами. Обикновено повечето хора веднага приемат антибиотик. В случая той наистина е излишен и няма място в лечението, защото се приема при бактериална инфекция и под наблюдение на лекар.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *