Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Защо да се откажем от пластмасовите съдове?

Приготвянето на храна в пластмасови съдове, при това в микровълновата фурна, е доказано опасно за здравето.

plastikОпасно е дори за още неродените деца на днешните консуматори, коментират от medikforum.ru. По този начин расте рискът от безплодие, диабет, затлъстяване и рак. Темата е била обсъдена наскоро в Брюксел на научен форум за храните и пластмасовите опаковки и съдове. Участниците специално са се спрели на въздействието им върху ендокринната система. Като най-висок е отчетен рискът, когато се приема храна от пластмасови съдове и микровълнова фурна.

Молекули от опаковката и съдовете преминават в храната и навлизат в организма. Такива материали обаче се използват и при други поводи: в тях се продава минерална вода, козметика, паста за зъби. На практика никой не е защитен от влиянието на тези химични компоненти върху отделянето на хормони, които имат значение за репродуктивната система, съня, ръста и зарастването на рани.

Хормоните са „пощальони”, те предават химични сигнали, като се придвижват в кръвообращението до съответните органи. Техните рецептори, които получават сигналите, „включват” съответната биологична реакция. Чуждите химически компоненти обаче объркват работата на този механизъм: когато достигнат до споменатите рецептори, те или ги блокират, или предават информацията изкривена и причиняват аномална реакция.

Експерти на Световната здравна организация са преброили над 800 такива химически вещества, които имат директен контакт с храните и храненето или се използват в бита. Тяхното масирано присъствие създава сериозна опасност за човешкото здраве. Сами можем да работим за защитата си, като отдалечим някои от тези фактори от себе си. За начало – да започнем да използваме стъклени съдове вместо меламин за микровълновата!

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *