Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Кои зеленчуци пазят децата от затлъстяване

Два вида зеленчуци трябва да присъстват в детското хранене, за да не се стигне до затлъстяване: моркови и броколи. Ново изследване сочи, че редовната им консумация има видим профилактичен ефект в тази посока!

brokoli_morkoviОткритието за ролята на моркови и броколи срещу детско затлъстяване принадлежи на учени от Тексаския университет в Южна Калифорния, съобщават от medikforum.ru. Според техните наблюдения две порции от тези зеленчуци дневно значително намаляват риска от детско затлъстяване.

Дори малки количества пресни или приготвени на пара зеленчуци – около 30 грама дневно, са способни значително да въздействат върху риска от натрупване на наднормено тегло, описват учените.

Изследователите са установили и това, че зеленчуците са особено полезни за децата, които вече имат наднормено тегло. Доказано е например, че при такива по-едрички деца чрез включването в менюто на моркови и броколи намалява опасността да развият диабет и заболявания на черния дроб и бъбреците, както и на сърдечно-съдовата система.

Публикацията, отразяваща проучването, описва как участниците в наблюдението – 175 деца с наднормено тегло, всеки ден изяждали количество моркови и броколи, голямо колкото юмрука им. След като минали на този режим, нивото на холестерина в кръвта им спаднало и това позволило на организма по-пълноценно да усвоява храната.Освен това общото здраве и имунната защита на тези деца определено се подобрили. Подобен ефект се получава при включването в детското меню на спанак и на листни зеленчуци. Там обаче ефектът не е така добре изявен, както при менюто с моркови и броколи.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *