Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Пушачи, научете тези правила!

Знаейки каква голяма вреда причинява на здравето тютюневият дим, не може да не се съобразяваме с околните, изпитвайки най-непреодолимо желание да запалим цигара.

Въпреки че на всички затворени обществени места не се пуши по закон, много хора не спазват тази забрана. Научете поне да се съобразявате с околните и дори да имате възможност не пушете в тези случаи.

В помещение, където има непушачи, особено деца, не може да се пуши, дори когато сте си у дома. Как ви изглежда майка, която носи детето си с едната ръка, а с другата пуши? Грозно и отвратително!

На работа, където има даже един противник на цигарения дим, не можем да не се съобразяваме с него. В театрите и в повечето домове на културата има специални помещения за пушене, във влаковете — вагони, в големите параходи — салони. В никой случай в стая на болен не се пуши. Трябва да се избягва цигареният дим в помещенията, където спите.

На масата цигарата не е позволена, преди всички да са свършили да ядат и е получено от домакинята или съседите разрешение. По общо споразумение може да се пуши и в почивките между ястията. Когато се седи на една маса с чужди хора, не се започва пушене, преди другите да са се нахранили. Ако на съседа сервират храна, когато вие пушите, то трябва веднага да се угаси цигарата. Обикновено в такъв случай можем да се ограничим с формална вежливост и да попитаме не пречи ли димът, който впрочем трябва да се насочва настрани от съседа.

На чист въздух може да се пуши само на уединени места, например седейки на пейка в парка и т. н.

 

Продължение …

 

Колко никотин има в една цигара?

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *