ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Хранене и стареене: какво трябва да запомним

Съвременната наука наистина вече може да забавя стареенето и да продължава младостта – доказано е с много експерименти. В същото време всеки човек е способен да забави хода на времето, без да взема специални хапчета.

starТайната на отложеното стареене е в начина на хранене, припомнят от medikforum.ru. В лабораториите е постигано удължаване на живота до десет пъти – наистина там става дума за дъждовни червеи. Плодовите мухи могат да живеят два пъти повече, мишките – 1.7 пъти. При тези организми работи генното модифициране – но лабораторната практика показва, че ефект се постига и чрез много прости методи. Важни са не толкова сложните медикаменти, колкото витамините, микроелементите, биоактивните вещества в храната.

Има едно задължително условие, което трябва да се спазва задължително: яжте по-малко от количеството, с което се справяте обичайно! Ето едно интересно наблюдение: ако на лабораторните мишки дадат с 30% по-малко от храната, която обикновено изяждат, те живеят 1.5 пъти повече от нормалното.

Експертите смятат, че някои храни трябва по принцип да се ядат в ограничено количество. Те съдържат аминокиселината метионин, която в големи количества е вредна за организма. Има я в червеното месо, рибата тон, яйцата, млякото и ориза. Много хора практикуват режим на хранене, при който месото присъства само веднъж в седмицата, а от млечните продукти е застъпен само кашкавал.

Опасно е и пренасищането на организма с триптофан. Той не само ускорява клетъчното стареене, но и причинява генетични мутации, които водят до злокачествени процеси. Изброените по-горе храни съдържат и този компонент.

Главен враг на младостта обаче си остават трансмазнините, които в голямо количество съдържа маргаринът. Ферментите на нашия организъм не са в състояние да преработват трансмазнини, поради което те се натрупват в организма, окисляват се и задръстват кръвоносните съдове.
Да припомним и храните, които продължават младостта: спанак, броколи, домати и грах. Алфа липоевата киселина, която доставят на тялото ни, действа оздравително на клетките и съхранява младостта.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *