Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

5 стъпки към положително тълкуване на живота

оптимисъм, песимизъм, негативизъм1.      Осъзнаване на мислите
Много често грижите, страховете, притес­ненията са резултат от неконтролирана ум­ствена дейност. Осъзнаването на този умствен поток започва с думите: „В момента мисля за…“ Тази проста фраза, изречена или не, прекъсва сляпото доверие в нашите мисли.
2.      Издирване на фактите
Мисълта не е факт. От съществено значе­ние е да се разграничи това, което наистина се е случило, от това, което е просто мисъл.
3.      Разбиране на чувствата
Често са ни учили, че чувствата са опасни, защото издават слабостите ни. За да ги раз­берем, първо трябва да си зададем въпроса дали това, което чувстваме, е приятно или неприятно. После да се запитаме за какво чувство става дума – за страх, гняв, тъга? Когато осъзнаем това, по-лесно можем да погледнем относително на нещата, а това оставя място за по-оптимистична версия на тълкуването.
4.      Търсене на другата версия
Има ли реалният факт друго тълкуване? Нека се спрем на версията, която предизвик­ва приятно усещане, облекчение или дори радост.
5.      Промяна в поведението
Позитивният поглед ни позволява да престанем да виждаме в една ситуация главно това, което не е както трябва, да не упорстваме в издирването на виновника.

 

 

 Създадоха лекарство за нещастната любов

 

 

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *