Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Защо ми се подуват ръцете?

Подуване на ръцете може да се появи при хора от всяка възраст – от младите до най-възрастните

ръце Често подуване на ръцете се появява в резултат на второстепенни нарушения в организма, но понякога това може да е признак на сериозно заболяване. Особено необходимо е да се обърне внимание, когато това подуване не е симетрично – подува се само едната ръка.

Причина за подуване на ръцете може да бъде неврологично заболяване. При пациенти с инсулт, усложнен от парализа на горните крайници, се повишава капилярната пропускливост. По този начин е налице умерен оток на парализираните крайници. Нарушено е храненето на кожата, тя става по-тънка, може да се получи и гнойна инфекция. Такова подуване може да се появи и при пациенти със сирингомиелия и полиомиелит.

Едностранно подуване на ръцете може да възникне и в резултат на остра тромбоза на субклавиалната вена. Това заболяване може да предхожда дълъг период на хронична венозна недостатъчност. Тя се появява с умора, цианотични ръце, чувство за тежест в ръката след тренировка или физически труд. Като правило, болестта се среща при млади хора, участващи в спорт, или упражняващи често физически труд. Провокира развитието на остра тромбоза и силното физическо натоварване. Пациентите изпитват чувство на пълнота, тежест и усещане за парене в засегнатия крайник. Ръката е цианотична, обиколката ѝ е много по-голяма от здравата. При натискане с пръст върху областта на отока остава яма. С течение на времето, отокът може да спадне, а болестта да затихне. Ако се появи тежко физическо натоварване или травма, болестта и отока могат да се възстановят отново.

Подуване на ръката може да се появи при жени след мастектомия. Основната причина за това е нарушение на лимфния дренаж.

Жени на средна възраст могат да получат необяснимо подуване на ръцете и краката. Те са по-изразени при по-горещо време. Ръцете и клепачите се подуват сутрин, а отока на краката е по-ясно изразен през нощта.

Понякога подуване на ръцете може да се появи заедно с подуване на краката по време на бременност, предменструален синдром, при сърдечно-съдови, ендокринни и бъбречни заболявания.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *