ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Сок от нар срещу грипа

Израелски учени смятат, че грипът е заболяване – провокирано от негативен процес като окислителния стрес. В битката срещу окислителния стрес изключителна полза има от древния плод нар: той съдържа компоненти, възпиращи развитието на грипната зараза.

narСпециалисти от медицинския център Hillel Yaffe са направили клинични изследвания с участието на доброволци, описват от medikforum.ru. Това са били пациенти с грип, на които лекуващите давали по две чаши прясно изцеден сок от нар дневно. Тази нарова терапия продължила пет дни.

Експериментът е потвърдил резултатите от по-рано проведеното лабораторно изследване за силата на наровия сок. Нарът предотвратява клетъчните увреждания, заради които организмът става уязвим към грипната зараза. Наровите зърна съдържат антиоксиданта пуникалгин, който стабилизира устойчивостта на клетките към окислителните процеси – именно те водят до отслабване на организма.

Окислителният стрес отключва химична реакция, която увеличава количеството на наситените с кислород молекули – а те атакуват здравите тъкани и им причиняват дефекти. Този процес е причина не само за грипа, но и за много заболявания – включително рак.

Точно сега сезонът на нара е в разгара си. Консумацията му подобрява имунната защита и има антистресов ефект. Ако пием сок от нар или просто похапваме екзотичните му зърна, имаме шанс да намалим риска от сърдечни проблеми и главоболия покрай кръвоносните съдове.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *