Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Яжте хляб за здрав стомах и нормално кръвно!

Специалисти от Бостън обявиха, че редовното консумиране на пълнозърнест хляб, съдържащ и цели зърна, съдейства за намаляване на високото кръвно налягане. Медиците за пореден път припомниха, че правилно приготвеният хляб е нещо, от което не бива да се страхуваме.

bylgarski-ucheni-syzdadoha-zdravosloven-bio-hlqb-136712В днешно време много хора са склонни да се откажат от хляба, за да не трупат килограми, отбелязват от medikforum.ru. Много учени обаче настояват за редовната консумация на хляб: това съдейства за нормално функциониране на стомашно-чревния тракт и косвено влияе върху нормализацията на артериалното налягане.

Екип от Харвардската школа по обществено здраве в Бостън – САЩ, е анализирал данните от пространно 18-годишно проучване. Проучени са били данните за здравето на над 51 000 мъже на възраст от 40 до 75 години. В резултат на това медиците са установили закономерност: хората, които редовно консумират хляб от необработени зърна, по-рядко развиват хипертония. Любителите на пълнозърнест хляб с 19% по-рядко имат високо кръвно налягане.
Диетолозите са изчислили, че за да се намали потенциалният риск от хипертония е необходимо да се приема по 85 грама необработено зърно на ден.

Пълнозърнестият хляб не за първи път е сочен като продукт с целебни свойства. Преди време шведски учени обявиха, че този хляб намалява секрецията на инсулин, пазейки организма от развитие на инсулинова резистентност и сврзаните с това недъзи – диабет от втори тип и сърдечно-съдови заболявания. Наистина – специалистите отбелязват и това, че не всеки хляб, който купуваме с етикетче “пълнозърнест” и от едросмляно брашно, всъщност наистина е такъв. Няма полза от белия пшеничен хляб, в който е замесено малко количество трици или пшенични зародиши.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *