Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

6 полезни въглехидратни храни от черния списък

Благодарение на популярните диети с ниско съдържание на въглехидрати някои продукти са трайно вкарани в черен списък. Всъщност ползата от тях е реална и хората не бива да се отказват от добрите им качества. В много случаи бедата идва от количеството!

careЕто списъка на тези храни, предложен от medikforum.ru:

* Царевица. Лошата й слава иде от това, че често я влагат в различни преработени и опаковани хранителни продукти. Там фактически тя е лишена от полезните си въздействия. Обикновената царевица е здравословна пълнозърнеста храна, отличен източник на фибри, на витамин С и заедно с това на антиоксидантите лутеин и зеаксантин – важни са за зрението.

* Банани. Казват, че вредят заради голямото количество захар. Но бананите са чудесен източник на витамин В6, на калий и фибри, както и на устойчиво нишесте.

* Овесени ядки. Всякакви варианти на този полезен продукт, включително в състава на различни марки мюсли, са препоръчителни: това са цели зърна, които дават витамини и фибри. Избирайте натуралните, без добавени подсладители, шоколад и т.п.

* Картофи. Съветват ни да ограничим хляба, белия ориз и макароните и често в този списък попадат картофите. Грешка! От тях чудесно си набавяме калий, витамин С и фибри.

* Хляб с мая. За много привърженици на здравословното хранене той е отрова. Но при приготвянето му протича процес на втасване, така че хлябът съдържа бактерии от класа на пробиотиците и в този смисъл е твърде важен за чревната ни микрофлора.

* Зелен грах. Разбира се, бъкан е с въглехидрати и захар – но и с много влакна, фитонутриенти, антиоксиданти. Особено полезен е куместролът който предпазва стомаха от злокачествени изменения.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *