ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Фитотерапия помага срещу акнето

Младежките пъпки са големият кошмар на около 80% от тийнейджърите, но понякога „нападат“ и хора в зряла възраст. Те са неестетични, поради това могат да доведат до комплекси и затруднено общуване. За щастие, билките могат много да помогнат.

фитотерапия, акне

Фитотерапията е ефикасна при леки и умере­ни форми на акне като до­пълнение към класическото лечение, което се състои от стриктна хигиена и понякога прием на лекарства, предпи­сани от дерматолога.

 Репей за дезинфекция

Това прочистващо растение убива микробите и забавя секрецията на мастните жлези. По този начин се ограничава обра­зуването на черни точки. Репеят е много горчив. Използва се под формата на капсули от корен на репей, като отвара в комбина­ция с глухарче или за компреси (1-2 грама билка на прах за 250 м л вода) върху лицето и другите засегнати зони.

Дива теменужка – концентрат от Витамин Е

Освен ценния витамин, дива­та теменужка съдържа ненаситени мастни киселини. Тя има стягащо и почистващо действие. Използва се като отвара, запарка или външно под формата на лосион. Има я и на капсули за пиене.

Коприва против възпалителния процес

Тя е богата на цинк и има про­тивовъзпалителни свойства. Може да се използват листата на прясно набрана коприва или да се приема под формата на капсули.

Мащерка за заздравяване на епидермиса

Любимата българска билка действа антибактериално, противовъзпалително и заздравяващо. При акне се използва под формата на за­парка – 20 г прясна мащерка се залива с 250 мл гореща вода, изчаква се 15 минути, прецеж­да се и се пие.

Нощна свещ срещу инфектиране

Ароматното масло на нощна­та свещ е есенциална мастна киселина с противовъзпали­телни свойства. Против акне се използва под формата на капсули за пиене.

Чаено дърво против бактериите

Това растение има силен антибактериален ефект и действа толкова ефикасно, колкото и класическите медикаменти срещу акне. Използва се под формата на ароматно масло, крем или помада. Най-добър ефект имат продуктите с 5 до 15% екстракт от чаено дър­во. При ароматните масла за предпочитане са комбинации­те между чаено дърво и други прочистващи съставки, а не чистото масло само от чаено дърво.

 

 

Новият уред за сребърна вода Dr. SILVER 101 + е с още повече ползи за здравето и с нова усъвършенствана технология!

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *