ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Още факти за ползата от яйцата

Много хора са наясно с ползата от яйцата, включително ролята им в диетичното хранене. Яйцето не само насища добре, но ако изберем варианта – твърдо сварено, гарантирано не вкарва в организма много калории.

eggs5Оказва се обаче, че яйцата имат още качества, известни на сравнително малко хора, коментират от medikforum.ru. Те са чудесен продукт за подкрепа на здравите очи: яйцето в менюто върши същата работа за зрението, както морковите. Хората, които ядат яйца всеки ден, по-рядко боледуват от катаракта и това е научно доказано.

Всекидневното похапване на яйца в различна форма има и друг ефект: най-заклетите любители на тази храна могат да се похвалят с чудесна коса. При това косъмът на такива хора расте по-бързо от обичайното. Причина за това ускорение е холинът от яйчения жълтък. Един жълтък съдържа 300 мг холин.

Особено полезни са пресните яйца за женското здраве. Учени са изследвали влиянието на яйчените компоненти върху появата на рак на гърдата. Оказва се, че жените, които изяждат 6 яйца за седмица, намаляват риска от рак на млечната жлеза с 44 процента. Яйцата съдържат витамин D, а именно той е един от факторите за предпазване от тази опасна форма на онкологично заболяване. Коментарът на експерти по хранене е, че яйцата напразно се избягват от много хора с опасението, че жълтъкът създава опасност от повишени стойности на холестерина в кръвта. Всъщност това е полезен продукт с лесния за усвояване протеин от белтъка и с богатия на витамини жълтък. Колкото до калориите – обикновено принос имат мазнините при пържените яйца. Естествено – има начини за здравословно приготвяне на омлети и съвети в тази посока няма да са излишни.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *