Пречистване на кръвта с копър – рецептата на Авицена

Има лекарство за лечение на сърдечни заболявания, което е произведено от копър и което няма нищо общо с народната медицина, а е по-скоро посижение на науката

копър Съдържание на анетин в копъра осигурява вазодилатация на мускулите на сърцето и кръвоносните съдове на мозъка, което допринася за тяхната сила, предотвратиява появата и развитието на болестно състояние.

Копърът има дезинфекционни свойства, а също така подобрява кърменето и диурезата. Той има благоприятен ефект върху дихателната система, черния дроб, успокоява нервната система, облекчава главоболието, понижава кръвното налягане и подобрява зрението.

Още Авицена е възпявал семената от копър. Смятал го е за афродизиак: ако се пие по 1 ч.ч. силна настойка от копърови семена в продължение на две седмици, нарастват многократно и мъжката сила, и женската страст.

Класическата настойка (1 ч.л. семена се киснат в чаша вряла вода и се охлаждат) по 1 ч.ч. на ден се приема при мигрена, неврози, депресия, нормализира се работата на храносмилателния тракт, за изчистване на кръвта, за подобряване на съня и кръвното налягане. С тази настойка могат да се промиват очите при конюнктивит и да се правят компреси на клепачите за премахване на тъмните кръгове под очите.

Алказакс БИО срещу рак
Алказалирайте организма си срещу тежки заболявания

 

Оценете статията
Оценка 3.8 от 32 гласували

Това ще ви помогне

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Разглеждайки този уебсайт, вие се съгласявате с използването на бисквитки.