ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Афти, язви, пъпки в устата – всеки един от тези симптоми е опасен за здравето!

Повечето хора, страдащи от язви в устата страдат от това по няколко пъти годишно

афта За тях има голям набор от лекове, били те лекарствени или билкови. Случва се афтата или пъпката в устата да отшуми от самосебе си. Но, в повечето случаи, тези проявления са много упорити и не съвсем безопасни. Някои хора страдат от хронични язви: те имат най-малко шест огнища на година (едно на всеки 2 месеца), а някои от тях имат постоянно афти или пъпки в устата. За тях изборът да намерят правилните лекове за язви в устата е много по-сложен.

И все пак, какво, колко и дали са опасни пъпките в устата?

Ако венците ви са подути и кървят, не ви достигат витамини, но може да е и пародонтоза. На 75% от хората над 40 г. венците кървят при миене на зъбите, но те не обръщат внимание. Бактерията, която предизвиква болестта, причинява и инфаркт. Така че мийте зъбите поне 2 пъти дневно.

Древните лекари са казвали, че по езика и лигавицата на устата могат да познаят от какво е болен човек. Това е валидно и до днес. Афтите са свързани с храненето. Една от причините за тях е проблем в дебелото черво. Той се отразява на лигавицата в устата, защото всички лигавици в тялото си влияят.

Ако имате язви в устата, има някои стъпки, които можете да предприемете, за да се излекувате по-бързо:

  • Използвайте мека четка за зъби, когато си миете зъбите.
  • Избягвайте твърди, пикантни и кисели храни и напитки, докато лекувате язвите в устата – придържайте се към меки храни, които по-лесно се дъвчат.
  • Намалете нивото на стрес, релаксирайте с йога, медитация или упражнения.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *