Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Учени отгледаха пенис в лаборатория

Британски учени – специалисти по регенеративна медицина, успяха да отгледат в лаборатория човешки пенис. Такива органи ще могат да бъдат тествани на хора в рамките на следващите пет години.

penisСега участниците в този научен проект изследват новоотгледаните образци от гледна точка на безопасност, работоспособност и трайност, съобщават от meddaily.ru с позоваване на The Daily Mail. Няма как междувременно да бъдат спестени лаишките коментари, че такъв важен орган е бил отгледан почти като растение (краставица ?!) в оранжерия.

Регенеративната медицина не за първи път дава заявка за възможността да бъдат отглеждани лабораторно резервни части за човешкото тяло. Към конкретното постижение учените са се движили целенасочено, създавайки още преди 6 години пениси за зайци. Според експериментите новите органи действали нормално. Идеята да бъде отгледан човешки пенис е мотивирана от множество случаи на инвалидност в тази посока – заради травми или вродени аномалии. При хората все пак има повишена трудност на задачата, тъй като ерекцията не е само физиологичен процес, твърде значим е психологическият момент.

За да се избегне опасността от отхвърляне на органа, учените използват клетки от тялото на пациента. Те се вземат от мястото, където трябва нормално да се намира пенисът. Взетите клетки сетне се размножават в лабораторни условия. Структурата на новия орган се създава от донорски пенис, който се изчиства от клетките и се оставя само колагеновият “скелет”. Върху това колагеново тяло се присаждат пациентските клетки и се създават условия за необходимия растеж.

Специалистите намират този проект за истински пробив в медицината. Сега регенеративният подход например при рак на пениса предполага трансплантиране на собствена кожа от ръката или бедрото на пациента и съчетаването на тази тъкан със специална помпичка.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *