ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Чай от орлови нокти цери грип

Китайски учени обявиха, че чаят от лековития храст “орлови нокти” може да лекува от грип. Направете си запарка от орлови нокти – в това състояние растението отделя молекули, които са способни да се преборят с грипните вируси!

noctiИзводът за ползата от този чай е заслуга на учени от Nanjing University в Китай. Изследователски екип в този научен център изследва използването на естествени продукти в лечението на вирусни инфекции, разясняват от medikforum.ru. При експерименти с гризачи било доказано, че отварата от орлови нокти действа върху заразени гризачи като истински пеницилин. Всъщност в Китай продуктите от това растение се използват като лечебни средства от векове, но едва сега за първи път по научен път се доказва ефективността им при лечението на грип.

Съдейки по експериментите, биоактивните компоненти от орлови нокти са ефективни при няколко грипни щама. Доказано е потискащото им действие върху щама на прословутата испанска болест, както впрочем и при форми на птичия и свинския грип. След употреба на чай от растението в заразения организъм се абсорбира молекулата MIR 2911, която навлиза в кръвообращението и белодробната тъкан.

Въпросната молекула блокира два гена, с чиято помощ вирусът се възпроизвежда. Така организмът получава шанс да се справи с отслабващия причинител на инфекцията. В огласеното китайско изследване се информира, че билковият продукт съдейства за намаляване смъртността при грипния щам H5N1, като същевременно предпазва от повторно заразяване и с други щамове. По този начин науката доказва, че народната медицина отдавна е имала ефективно средство за лечение на грип и че няма причина човечеството да се отказва от него.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *