Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Рецепти за възпалено гърло – 2 част

Част 1

Продължаваме да ви запознаваме с природни средства за лечение на това изключително дразнещо заболяване – възпалено гърло

6. Напитка с лют червен пипер. Това е един от онези фънки звучащи лечебни средства, но много хора се кълнат, че помага! Има неоспорими доказателства, че капсаицинът в лютите чушки облекчава болката.

В една чаша вряща вода добавете половин чаена лъжичка лют червен пипер и 1 ч.л. мед. Това количество се пие на малки глътки през целия ден, като се разбърква преди всяко пиене, защото пиперът се утаява. Ако сте чувствителни към лютото – намалете количеството му.

7. Чай от корен на женско биле. Този корен притежава антивирусни и антивъзпалителни свойства. В един стъклен буркан смесете – 1 чаша нарязан и изсушен корен от женско биле, половин чаша канелени пръчици, половин чаша цвят от лайка. Съхранявайте на тъмно и хладно, а когато искате да си приготвите чай смесете 3 с.л. с 3 чаши вода. Варете сместа 10 минути на слаб огън, прецедете и пийте, докато е топла.

8. Направете топла напитка със сода. Содата за хляб често пъти се изтъква като един прост, ясен и ефективен домашен лек за възпалено гърло. Причината за това? Тя има антибактериални свойства и леко алкална PH-това основа, с което успокоява подутите тъкани в гърлото.

Загрейте 1 чаша вода, добавете половин чаена лъжичка сол и толкова сода за хляб. Отпийте глътка, задръжте в устата и направете гаргара, след което изплюйте. Правете това два пъти подред, 3 пъти на ден.

9. Билката Орлови нокти или Клинавиче (Astragalus glycyphyllos) е изключително ефективна при облекчаване на кашлица, болки в гърлото, както и симптоми на грип. Благодарение на своите антибактериални свойства тя може да помогне на вашия организъм да се предпази от гадните мръсници!

Направете напитка от 1 литър вода, 2 чаши цветя и листа (пресни е най-добре) от билката орлови нокти, като варите 10 минути. Изчакайте малко да изстине, добавете мед и лимон (ако искате) и пийте.

10. Дъвчете карамфилови зърна. Карамфилът успокоява болките както на зъбите, така и на гърлото, защото съдържа евгенол, който е естествено болкоуспокояващо средство.

Сложете няколко зърна в устата си и задръжте, докато омекнат. След това започнете да дъвчете все едно са дъвка. Преглъщането след това не е вредно, но можете и да ги изплюете.

Продължение…

 

Дъвчете зърно карамфил срещу лош дъх!

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *