Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

14 рецепти против възпалено гърло

Възпалено гърло може да причини адска болка в ъъъ … гърлото. Никога не забелязваме колко пъти преглъщаме, докато не ни заболи и започнем да обръщаме внимание на това!

Няма нужда да мислите колко дълго ще ви мъчи болката, а веднага се захващайте да я отстраните с тези естествени успокояващи средства!

1. Гаргара с топла солена вода – Когато баба ви казва да правите гаргара със солена вода, тя знае какво говори. Когато гърлото ни боли, независимо от причината, то е защото клетките в лигавицата са подути и възпалени. Чрез гаргарата със солена вода се намалява подуването и се отмива излишната лигавица, което позволява на запушения нос да се оттича правилно.

Стоплете 1 чаша вода и разтворете в нея половин чаена лъжичка готварска сол. Правете такава гаргара до три пъти на ден.

2. Направете топла напитка с бърбън или уиски. Помага за болките в гърлото, но го пийте вечер и то само една доза, след което се завийте на топло в леглото.

Налейте 50 гр от алкохола в голяма порцеланова чаша, добавете 1 с.л. мед и 150 мл. топла вода, с която изплакнете добре меда от лъжицата. Добавете сока от половин лимон и едно резенче от него. Затоплете допълнително напитката в микровълнова фурна, но без да достига точка на кипене и се наслаждавайте.

3. Забъркайте напитка с ябълков оцет. Високите нива на киселинност убиват бактериите доста ефективно, а когато е смесен с мед успокоява болките в гърлото. В една чаша много топла вода сипете 1 с.л. ябълков оцет и 1 с.л. мед. Изпийте го докато е топло. Ако не можете да го изпиете, опитайте гаргара с 2 супени лъжици ябълков оцет и половин чаша топла вода – веднъж на ден.

4. Вечер смучете чесън. Алицинът в чесъна убива бактериите. Затова направете следното – разрежете наполовина една прясна скилидка чесън и поставете по една половинка във всяка буза. Смучете интензивно, за да извлечете максимално алицин.

5. Чай от изсушен корен на бяла ружа. Имаме предвид билката, наречена Marshmallow (Althaea Officinalis) или бяла ружа. Тя е била използвана с голям успех за лечение в продължение на няколко века в Северна Америка и Европа, тъй като съдържа слузно вещество, което успокоява лигавиците в гърлото.

Сложете една супена лъжица от изсушения корен в чаша и изсипете вряща вода върху него. Покрийте с капак и оставете да кисне 1 час. След това изпийте напитката. Освен това имате възможност да приемате пастили с лечебна ружа и евкалипт три-четири пъти дневно.

Забележка: Не давайте мед на деца под 1 година. Опасността при тях идва от това, че могат да развият ботулизъм.

 

Продължение…

 

 

Билколечението навлиза все повече в живота ни!

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *