Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Нашите рецепти против възпалено гърло – 3 част

Част 1

Част 2

 

Най-важното против възпалено гърло – Избягвайте дразнителите, стойте си у дома, за да не дишате мръсния въздух и вземете мерки да повишите имунитета си!

11. Направете чай от кора на нар. Нарът е добре зареден с антиоксиданти, които са основни борци против инфекциите. Освен това съдържа астрингенти – стягащи вещества, които свиват тъканите в тялото и така ще помогнат да се намали отокът в гърлото.

За да направите чай от кори на нар, обелете плода и сварете корите за 15 минути в 2 чаши вода. Пийте чая не много горещ или правете гаргара. Ако не ви се занимава с чай, пийте сок от нар поне три пъти на ден.

12. Чай от лайка. Това средство, може би, трябваше да бъде номер едно в списъка, тъй като е доста известно за естествено лечение на възпалено гърло. Антибактериална, болкоуспокояваща, антиспазматична – чудно успокояваща билка! Кипнете 1 чаша вода, добавете 1 с.л. сушени цветчета от лайка (или готово пакетче чай), оставете да кисне 10 минути и прецедете. Добавете към чая мед и лимон, ако желаете.

13. Напитка с корен от джинджифил. Този корен ще прогони болката от възпалено гърло, както и настинката, с която вървят ръка за ръка. Той е и отхрачващо, което ще помогне на вашата дихателна система да се освободи от слузта, която я задръства. Също така увеличава кръвообращението, което ускорява оздравителния процес.

Вземете пресен корен от джинджифил (около 2 см дълъг), измийте го, обелете го и го настържете на ренде. Сложете да заври вода – 2-3 чаши, добавете джинджифила и оставете да ври 5 минути. След това махнете от котлона, оставете да изстине за 5 минути и прецедете. Наслаждавайте се на напитката, докато е топла, като може да добавите мед.

14. Билков чай с канела.

Сварете си билков чай по избор – мента, мащерка, лайка или други комбинации, като направите следното. Във вряла вода – 1 чаша поставете две пръчици канела и оставете да ври 3 минути. След това извадете канелата и поставете избрания от вас чай. Подсладете с мед или друг естествен подсладител и пийте.

 

 

Настинкa или грип?

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *