Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Ако хората пиеха достатъчно вода, нефролозите щяха да останат без работа!

Бъбреците са важен орган в човешкото тяло, който действа като естествен филтър – денонощно пречиства огромно количество кръв и извежда токсините от организма

бъбреци Те обаче са много уязвими и трябва да се пазят най-вече от травми, простуди и неподходящ прием на медикаменти. За да осигурите условия за нормалната им работа, е необходимо да се придържате към няколко основни правила.

Пийте достатъчно вода. 1,5-2 л отлично промиват бъбреците и предотвратяват образуването на пясък и камъни. Когато тялото е дехидратирано, органите получават по-малко кръв, а самата кръв се сгъстява. Не бива обаче да се залита в другата крайност, защото приемът на прекалено много вода крие риск за здравето. Големите количества отмиват ценните за организма соли и минерали. Актуалната напоследък диета с 6 литра вода е вредна за бъбреците и сърцето. Опасно е да приемате повече от 4 литра дневно, предупреждават учените.

Не отлагайте ходенето до тоалетна. По този начин подлагате на изпитание бъбреците. Ако пикочният мехур дълго време е пълен, може да причини различни здравословни проблеми в пикочните пътища. Едно от заболяванията, за които съществува риск, е хидронефроза. То се изразява в разширение на бъбречното легенче вследствие на задържане на урина в бъбрека. Ако това състояние не се лекува, повишеното налягане в органа може да доведе до атрофията му и до изтъняване на бъбречната кора.

Прекомерен прием на натрий и кофеин. Солта е основен източник на натрий, а отделянето на този минерал се осъществява от бъбреците. Ако прекалявате със солени храни, натоварвате бъбреците и след време е възможно те да заболеят. Мнозина утоляват жаждата с кафе, чай и други безалкохолни напитки вместо с вода. Но освен в кафето, черния и зеления чай, кофеин се съдържа и в много сокове и газирани напитки. Това вещество от групата на алкалоидите има свойството да повишава кръвното налягане, което пък оказва натиск върху бъбреците и може да ги повреди.

Не злоупотребявайте с аналгетиците. Някои хора са склонни често да посягат към болкоуспокояващите хапчета при главоболие и вътрешно напрежение. Повечето медикаменти от тази група имат странични ефекти, които засягат и бъбреците.

Приемайте умерено протеини. Протеиновите диети, които през последните години станаха особено популярни, могат да имат отрицателно влияние върху здравето на бъбреците, сочат редица проучвания. Доказано е, че те допълнително влошават състоянието на вече увредените бъбреци.

Пазете се от простуди и грип. Според някои изследвания бъбреците са слабото място на хората, които са чувствителни към промените на времето. При вирусно заболяване този орган страда наред със сърцето, средното ухо и нервната система.

Не прекалявайте с алкохола. Той съдържа токсини и редовната му употреба в големи количества води до увреждане на бъбреците.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *