Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Как да почистим зъбния камък с домашни средства?

Зъбният камък представлява втвърдена плака, която се състои от бактерии, хранителни остатъци и мъртви клетки

зъбен камък В контакт с венците той може да причини заболявания, затова трябва периодично да се отстранява. Стоматолозите препоръчват това да става през 6-9 месеца. Те използват ултразвук или почистват зъбите ръчно с кюрети, после изглаждат с абразивни ленти и накрая полират с гума, четка и паста.

В домашни условия може да прилагате някои методи, които предпазват от образуването на зъбен камък. Добър ефект има отварата от липов цвят. 2 с.л. сушена билка варете 5 мин. в 500 мл вода. Добавете едно кристалче калиев перманганат. 4 с.л. от получената течност разбъркайте в чаша топла вода. С получения разтвор изплаквайте устата, след като измиете зъбите. Вода за жабурене може да си приготвите и от 1/4 пита слънчоглед без семките, нарязана на парчета, 4 с.л. липов цвят и 4 с.л. пача трева. Съставките се заливат с 1,5 л вода и се варят 25 мин. След като изстине, отварата се прецежда и е готова за употреба. Тя руши особено ефикасно зъбния камък, ако той е в началния стадий на образуването си.

Някои твърди плодове и зеленчуци почистват зъбите от полепналите по тях въглехидрати и не позволяват натрупването на зъбна плака. Ябълки, моркови и краставици е полезно да хапвате след основното хранене. Известно е, че и лимоните помагат, плюс това избелват зъбите. Плодовата киселина в тях реагира с някои от храните, които са главни виновници за натрупването на зъбна плака. По този начин цитрусите предотвратяват условията за отлагане на зъбен камък. Бъдете внимателни – прекомерната консумация може да увреди емайла.

Стандартната четка за зъби не е достатъчна за поддържане на добра орална хигиена. Необходимо е да използвате конци и четки за междузъбните пространства. Така ще отстранявате много по-ефективно остатъците от храна и ще намалите образуването на зъбен камък.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *