ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Хипократ лекувал женски болести с тученица

Екологично изрядна е, ако си я берете сами

тученица В тученицата се съдържа мощната тройка антиоксиданти – витамините С, А, Е, и рибофлавин, ниацин, пиридоксин от групата витамини В. Съдържа още желязо, магнезий, калций, манган, калий. Има и два пигмента – също антиоксиданти – бетацианин и бетаксантин.

Заради магнезия е по-полезна от всяко друго листно растение срещу аритмия и за имунната система. Средство е и за успокояване на мигрената и срещу мускулни крампи.

Билкари твърдят, че тученицата чисти кръвта, сваля кръвното и регулира кръвната захар. Прилага се при артрит, кашлица, действа и диуретично. Хипократ я предписвал при гинекологични кръвотечения.

Тученицата съдържа и оксалова киселина, която може да кристализира като оксалатни камъни в уринарния тракт. В 100 г листа има 1,31 г от нея (в спанака са 0,97 г). Затова с тученицата е добре да се пие вода.

Бременните да я избягват, може да предизвика контракции.

Сурова и на пара

Стъблата се отрязват до корена. Готви се на ниска температура за кратко, за да се съхранят ценните съставки. Антиоксидантите й рязко спадат при пържене и варене. Но на пара тревата запазва минералите, каротините и флавоноидите.

Глобал Хелт Анти-пигмент
Глобал Хелт Анти-пигмент – крем за премахване на пигментни кожни петна

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *