ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Време е да преосмислите какво пиете!

Какво пиете при положение, че умопомрачителен масив на пакетирани напитки се съревновават за вниманието ни на пазара: „Дизайнерски води“, спортни напитки, енергийни напитки, фитнес води, витаминизирани води – дори не е възможно преброяването на десетките сортове обикновена бутилирана вода.

Какво пиете

Като видите и чуете рекламите човек би си помислил, че преди бутилираните напитки, човешките същества не са били в състояние да управляват жаждата си или да заменят загубените „електролити“ чрез всекидневния живот.

Но какво пиете и какво има в тези бутилки освен вода?

Много от тези напитки, които се предполагат като здравословни, дали са подложени на контрол? Експертите имат опасения за дългосрочните последици за здравето от много напитки особено по отношение на децата, тийнейджърите, младите хора, както и за хората с хронични заболявания като диабет и затлъстяване.

Ето няколко причини защо:

Средно един възрастен човек пие около 400 калории на ден, предимно от сладки газирани напитки, подсладени чайове, спортни и енергийни напитки, сокове и алкохол. Тези калории се натрупват. Пиенето на 400 калории сладки напитки всеки ден се равнява на около 3600 (почти половин килограм) калории на всеки девет дни, а за година? Енергийните напитки могат да допринесат за затлъстяването ви. Пиенето на високо-калорични напитки не ви дава усещането за ситост, което получавате от храната и това ви кара да пиете още от тези празни калории. Някои енергийни напитки съдържат витамини, аминокиселини и нерегламентирани билки в съотношения, размери, комбинации и форми, които могат да ви навредят.

Много бутилирани напитки могат да причинят необратимо увреждане на зъбите, тъй като имат високи нива на киселинност, които ерозират зъбния емайл.

Здравните експерти препоръчват пиене на обикновена чешмяна вода, за да бъдете хидратирани през целия ден, дори и по време и след тренировка. Използването на бутилки за многократно пълнене с вода (а не пластмасови) е удобно, безплатно и без калории. Ако имате възможност да добавите лимон или лайм и няколко кубчета лед – това е достатъчно разнообразно и полезно. А здравословната храна предлага всички калории, витамини и „електролити“, с които ще замените загубените през деня.

 

 

Пийте тази напитка вместо кафе!

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *