Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Ново: солта не е виновна за хипертонията ни!

Ново изследване обяви, че солта не е основна причина за повишеното артериално налягане, както е прието да се счита. Всъщност хората би следвало да се безпокоят повече в тази връзка за килограмите си.

saltГодини наред корифеи в науката ни набиват в главите, че при злоупотреба със сол рискът да развием хипертония и сърдечно-съдови заболявания рязко нараства. Тезата е, че солта е причина за хипертонията, припомнят от medikforum.ru. Повишеното артериално налягане често е наричано “тих убиец”, защото се развива без симптоми и води до трагични последици от рода на инфаркт и инсулт.

Споменатото изследване, публикувано в Time обаче доказва пълно отсъствие на връзка между солените храни и хипертонията. То е направено с участието на 8000 доброволци от Франция и сочи, че възрастта, количеството приеман алкохол и теглото имат значително по-голямо значение за артериалното налягане.
Учените все пак отбелязват, че тези изводи съвсем не означават пълно оневиняване на солта и че популярните норми в потреблението й отпадат. Солта може да не е причина за високото артериалното налягане, но е в състояние да създаде други здравословни проблеми.

Добре е да не забравяме, че от повишено артериално налягане страдат до 30 процента от възрастните. Много хора за жалост не знаят за проблема си, тъй като не мерят редовно кръвното си налягане. Прието е да се счита, че това засяга онези, които вече са навършили поне 50 години. Тъкмо затова е кошмарно изненадващо, когато изневиделица по-млад човек получава инсулт или инфаркт, понякога – фатални.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *