ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

С какво гъбите са полезни за здравето?

Гъбите са чудесен хранителен продукт, стига да сте наясно с това кои са ядливи и кои – отровни. От включването им в менюто има поне пет полезни ефекта.

gabЗа полезните ефекти на гъбите за здравето разказват експерти на medikforum.ru:

1. Витамин D. Малко количество гъби може да зареди организма с витамин D, който са поели от слънчевото греене. Този витамин е изключително важен за здравето на костната система заедно с калция. Наличието му в достатъчно количество гарантира по-малък риск от сърдечно заболяване, диабет от втори тип и рак на дебелото черво. Тежки последици от дефицита на този витамин са остеопорозата и рахитът.

2. Имунната система. Науката е категорична, че запасите от този витамин балансират имунната система. Гъбите насърчават производството на защитни протеини и материал за “ремонт” на увредените клетки в тялото. Гъбите подпомагат и израстването на клетките на имунната система, произвеждани от костния мозък. Организмът се справя по-успешно с нашествието на патогенни микроорганизми в тялото.

3. Антиоксидантите. Учени от Пенсилванския университет доказаха, че гъбите съдържат толкова антиоксиданти, колкото и червеният пипер, а той е истински рекордьор сред растенията. Антиоксидантите неутрализират свободните радикали, които ускоряват стареенето и провокират развитието на цял куп болести.

4. Метаболизмът. Той се ускорява под въздействието на витамините В2 и В3, съдържащи се в гъбите. Колкото по-бърз е метаболизмът, толкова по-малка е опасността от трупане на килограми и затлъстяване.

5. Пикочният мехур! Публикация в научното издание Cancer Epidemiology, Biomarkers & Prevention огласи, че благодарение на съдържащия се в гъбите селен любителите на тази храна са спасени от опасността да развият рак на пикочния мехур.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *