Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Ето какви са последните открития за кафето

Всеки от нас знае, че кафето повишава тонуса и ободрява, но това не са единствените ползи от черната напитка. Учените откриха още полезни действия

Освен, че съдържа кофеин, който разширява кръвоносните съдове и позволява по-голям приток на кръв и кислород, кафето с кофеин не трябва да се пие от хора с високо кръвно или други сърдечни проблеми.

Но когато човек е здрав, той трябва да го пие, защото  хубавото кафе е полезно. Под хубаво кафе имаме предвид прясно смляно кафе от добри сортове. Нес кафе не е полезно да се употребява, независимо, че бързо се усвоява от организма и действа с по-голяма сила.

Независимо дали пиете кафе от джезве или еспресо, трябва да знаете за него и тази информация.

кафето 1. Калций и полезни мазнини  се съдържа в каймака на кафето

Каймакът на кафето, който се образува, е богат на калций и на полезни растителни мазнини, които се съдържат в зърната и отделят при сваряване.

2.  Кафето ще ви предпази от диабет и от  Алцхаймер

Както научихме от сайта на http://authoritynutrition.com, Алцхаймер е заболяване на нервните клетки в мозъка. Кофеинът в кафето има способност да предпазва здравите клетки от болестта.

Когато сте здрави и пиете всеки ден хубаво кафе, вие намалявате риска и от диабет тип 2.

Диабетиците пък могат да пият кафе, но ако е подсладено със захарин.

3. Кафето предпазва от  рак

Отново говорим за консумация на турско кафе или на еспресо.

Преди години се говореше, че кафето предизвиква рак. Днес учените казват, че това не е вярно. Ракът е причинен не от самото кафе, а от цигарите, които се пушат паралелно, докато се пие кафе.

Японски учени  са изследвали  почти 100  000 души, които редовно пият кафе и са доказали, че кафето предпазва от рак.

4.  Кафето предпазва от инфаркт

Хората с болно сърце не е добре да пият силно кафе, но могат да използват без кофеин или да си приготвят кафето с доста повече вода, за да намалят силата на кофеина.

Хора, които имат здраво сърце и пият редовно хубаво кафе предпазват сърдечния мускул от инфаркт.

5. Кафето не причинява обезводняване

Знаем, че кафето действа като диуретик – предизвиква уриниране, както и бирата.

Сега учените казват, че това става, когато изпиете поне 550 мл кафе на веднъж. Това по принцип няма как да се случи, затова не трябва да се страхувате, че чашката с кафе ще обезводни вашия организъм, дори и да сте пили турско кафе с чаша вода.

 6.  Кафето топи мазнините

Действието на кофеина в кафето подобрява метаболизма в организма. При нарушен метаболизъм се натрупват мазнини в тялото и човек започва да напълнява.

Някои хора използват утайката от кафе, за да почистват мазни петна или мазни съдове. Това е опасно, защото можете да запушите мивката, но така както утайката изчиства мазнината от повърхностите, така кафето изчиства мазните наслагвания в стомаха и в червата.

7.  Кафето е антиоксидант

Когато приготвяте кафе от зърна, а не нес кафе, вие се възползвате от способността на кафето да бъде антиоксидант.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *