Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Пет възможни вреди от пиенето на чай

Немски експерти от Хановер споделиха скептичното си възприемане на теориите за ползата от пиенето на чай, особено зелен. Медиците смятат, че чаят може да допринесе за здравето само ако се спазват определени условия.

Black Tea1. Ако не се спазват определени условия, пиенето на чай може сериозно да навреди на здравето, твърдят експертите от Хановер. На първо място – може да пострада сърцето ви, предупреждават от medikforum.ru. Силната чаена запарка често е причина за нарушаване на сърдечния ритъм. Особено отчетливо се усеща негативното влияние върху сърцето на силния зелен чай.

2. Вторият нежелан ефект е върху самочувствието: допустим е общ дискомфорт, доста по-изразен отново при зеления чай в сравнение с черния. Причина за това е фактът, че в зеления чай се съдържат повече биоактивни вещества, които въздействат върху кръвоносните съдове.

3. Специалистите обръщат внимание и върху неприятните симптоми, свързани с дисфункции на нервната система. Кофеинът от силния чай е в състояние много бързо да “включи” нервната система във възбудено състояние. Силният чай, особено подсладен със захар, е особено опасен за склонните към колебания на кръвното налягане, психотични реакции и съдови спазми.

4. Четвъртото предупреждение припомня факта, че слабите чаени запарки смъкват кръвното налягане, а силните – напротив, повишават го. Ако това условие се пренебрегва, може да се стигне до драматични събития по отношение на здравето.

5. Горещ силен чай не бива да се дава при висока температура, тъй като по този начин тя може да се повиши още повече и в резултат на това да се достигне до гърч.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *