Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Кой е подходящия за вас чай, според кръвната група?

Някои видове чай ви понасят добре, а други – не толкова и причината е в кръвната група

Има редица научни доказателства за връзката на кръвната група с метаболизма. Едни и същи продукти въздействат на различните хора по различен начин. Ако настоятелно препоръчвания от приятели ободряващ чай ви действа като приспивателно, не се чудете – вашата кръвна група може да е виновна за това.

Полезният чай според кръвната група
Полезният чай според кръвната група

Известният диетолог д-р Питър Д’Адамо твърди, че храненето според кръвната група позволява да се радвате на по-добро здраве и да запазите своя жизнен тонус. Според него хората от най-разпространената нулева кръвна група имат много устойчива храносмилателна система и спокойно могат да похапват месо със силни подправки, а в по-малка степен – зеленчуци и млечни продукти. Добре им се отразява чаят с джиджифил, мате, женшен и зеленият чай.

За кръвна група А се препоръчва чай от билки – смес от мащерка и невен,жасмин и зелен чай или само жасмин. Хората от тази кръвна група по-често са емоционални, затова не трябва да злоупотребяват със силните напитки и червеното месо. Вегетарианската храна им се отразява най-добре.

Ако принадлежите към кръвна група B,.във вашата диета е добре да присъстват морските дарове, листните зеленчуци и бобовите растения. В много случаи метаболизмът на хората от тази кръвна група е по-бавен, възможни са проблеми със съня. Градинският чай (салвия) е за препоръчване, а също и чаят от маточина, червена боровинка и в малки количества зелен чай, пише Здраве.bg.

Хората от кръвна група АB за разлика от всички останали, могат да употребяват без притеснение разнообразни храни и може би това ги прави по-устойчиви на стрес. Все пак не е добре да се прекалява със силни напитки, какъвто е черният чай. Препоръчва се зеленият чай и като комбинация с мента, също чай от лайка, а за мъжете от тази кръвна група много полезен е билковият чай с мента и коприва.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *