Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Защо да изберем билков чай вместо черен или зелен?

Билковите чайове печелят все по-голяма популярност с всеки изминал ден. И защо не?

Те имат много лечебни и терапевтични свойства, така че е абсолютно задължително да пиете билков чай всеки ден!

За последните хиляди години чаят е бил смятан за ключов фактор за добро здраве, мъдрост и щастие по нашите географски ширини, поради това ние няма да се правим, че сега откриваме неговите ползи.

Чаят, като цяло, съдържа незаменими флавоноиди, които го правят основен помощник на нашето здраве и убиец на множество потенциално смъртоносни заболявания. Изберете билкови чайове, защото:

Увеличават здравето на мозъка

Благодарение на теанина, който се съдържа буквално във ВСИЧКИ билкови чайове, те насърчават здравето на мозъка и увеличават умствената способност. Чаят от лайка, със своите успокояващи и успокояващи свойства е отличен природен лек за ограничаване на безпокойство, стрес и депресия. Билковите чайове също намаляват риска от неврологични заболявания като болестта на Алцхаймер и болестта на Паркинсон и противодействат на окислителния стрес в мозъка.

Ограничават заболяванията

Билковите чайове са незаменими източници на антиоксиданти, за които знаем, че не позволяват на болестотворните клетки да се развиват, както и са необходими за премахването на раковите клетки.

Поддържат кожата здрава

Билковите чайове могат да помогнат да не застарява кожата ви. Чаят от мента се смята, че има високо съдържание на витамин C, каротин, дъбилни вещества, етерично масло в комбинация с мощни антиоксиданти, които помагат за насърчаване на здравето на кожата и предотвратяване на често срещани проблеми.

Пречат на трупането на тегло

При пиенето на повече от три чаши на ден билков чай – лайка, мента, липа, шипка и други вие няма да се тъпчете с всякакви боклуци и така няма да пълнеете.

Подобряват храносмилането

Чаят от мента може да се използва като ефективен природен лек против лошо храносмилане, киселини в стомаха, подуване на корема и газове. Същото важи и за чай от мащерка, копър и др.

Увеличават имунитета

Билковите чайове са добър източник на важни витамини и антиоксиданти, което помага за укрепване на имунитета и ви предпазва от много инфекциозни сезонни заболявания като кашлица, хрема, настинка и грип.

Билковите чайове като цяло предпазват организма ни – намаляват лошия холестерол, повдигат тонуса, пазят от депресия, прочистват черния дроб и общо детоксикират тялото ни.

 

Чудното растение лавандула ще ви отърве от стреса само с присъствието си!

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *