Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Ето как да забавим стареенето!

Шведски учени формулираха просто правило за съхранение на младостта за по-дълго време. Спазването на това правило е много лесно, то не изисква никакви специални диети или физически натоварвания.

starost-mladost-jena-copy-98766-500x334Изследователски екип от Каролинския университет в Стокхолм достигна до извода, че всеки човек може сам да забави скоростта на стареенето си, съобщават от medikforum.ru. Ако прекарвате повече време във вертикално положение – като стоите прави или ходите, вие имате шанс да продължите младостта си.

Учените уверяват, че в изправено положение на тялото човешката ДНК съхранява по-дълго време целостта на структурите си и това позволява да се отложат процесите на стареене. Колкото по-дълго време сте на крак – толкова по-дълги ще са теломерите, които защитават хромозомите от всякакви увреждания. Това укрепва генетичния код и здравето в цялост.

Теломерите са важни фрагменти от ДНК, от които зависи всъщност колко възрастен изглежда техният носител. Научно е доказано, че скъсените теломери предопределят по-скоростно остаряване на организма и обратно – хората с дълги теломери са по-млади от паспортната си възраст.

Шведската теория привлича с това, че противно на повечето съвременни тези не счита спорта и физическите натоварвания важни за процесите на стареене. Стокхолмските учени уверяват, че спортът и физическите упражнения нямат никаква връзка с дължината на теломерите и стареенето.

За да изглеждате младолики не е важно да спортувате или да спазвате диета – важно е колко време прекарвате на стола, в леглото или върху диванчето пред телевизора. В много страни милиони хора спортуват интензивно, но в същото време тези хора прекарват и много часове в седнало положение. Според логиката на цитираното изследване не е важно да се удължи времето за спорт – а да се скъси времето, прекарано в седнало или легнало положение. За здравето вторият подход има по-голямо значение.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *