Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Кучето може да ви подмлади с десет години

Както е известно, кучето е най-добрият приятел на човека

куче Ново изследване показва, че отглеждането на куче може да обърне процеса на стареене.

Според специалистите общуването с животни подмладява собственика им с десет години. При това този поразителен ефект не зависи от разстоянието, което изминавате при разхождането на своя питомец.

Доказано е, че активният живот в третата възраст помага на хората да предотвратят множество заболявания и да укрепят психическото си здраве. Според автора на изследването д-р Чжицян Фън от университета „Сент Андрюс“ собствениците на кучета
имат по-ниски нива на депресия.

Резултатите от изследванията показват, че четириногият домашен любимец може да мотивира личната активност на хората и да им помогне да преодолеят много потенциални психологически проблеми като липса на социална подкрепа и опасения за личната си безопасност.

Независимо от изводите обаче доктор фън признава, че самият той няма куче. „Исках да си взема куче, но съпругата ми не ги обича, така че това щеше да създаде проблеми. Надявам се да мога да го направя, когато остарея“, коментира той.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *