ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Копривата има мощни противоракови свойства. Възползвайте се!

Копривата изглежда нищо и никаква трева, но всъщност от древни времена е любима на билкарите

коприва ракови свойства
Правили са сок от нея и са го използвали при всякакъв род кръвозагуба. Тя свива съдовете и тонизира матката, затова отдавна се прилага при маточни кръвотечения. Копривата се ползва външно и при косопад, натъртвания, отоци. Тя има още куп полезни свойства, а под формата на чай, каша или супа е много вкусна.

Противовъзпалителните свойства на копривата са ненадминати. Копривата намалява възпаленията в организма и се препоръчва при хора, които заболяват вследствие хронични възпаления. По същата причина помага при артрити. Чували сте сигурно, че бабите натьркват болните стави с коприва. Доказано е медицински, че това средство облекчава болката и е в състояние да спре възпалението. Противоалергични Дойде и сезонът на сенната хрема. Копривата може да ви помогне. Тя лекува и други алергии, като може да бъде приемана като чай или мястото да се третира с нея външно.

Още в древността използвали копривата против задържане на течности. В същото време при проблеми със запек копривата разхлабва стомаха и помага за продължителното решаване на проблема.

Доказано е, че високото съдържание на витамин С в копривата има отношение към превенцията на ракови заболявания.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *