Копривата има мощни противоракови свойства. Възползвайте се!

Копривата изглежда нищо и никаква трева, но всъщност от древни времена е любима на билкарите

коприва ракови свойства
Правили са сок от нея и са го използвали при всякакъв род кръвозагуба. Тя свива съдовете и тонизира матката, затова отдавна се прилага при маточни кръвотечения. Копривата се ползва външно и при косопад, натъртвания, отоци. Тя има още куп полезни свойства, а под формата на чай, каша или супа е много вкусна.

Противовъзпалителните свойства на копривата са ненадминати. Копривата намалява възпаленията в организма и се препоръчва при хора, които заболяват вследствие хронични възпаления. По същата причина помага при артрити. Чували сте сигурно, че бабите натьркват болните стави с коприва. Доказано е медицински, че това средство облекчава болката и е в състояние да спре възпалението. Противоалергични Дойде и сезонът на сенната хрема. Копривата може да ви помогне. Тя лекува и други алергии, като може да бъде приемана като чай или мястото да се третира с нея външно.

Още в древността използвали копривата против задържане на течности. В същото време при проблеми със запек копривата разхлабва стомаха и помага за продължителното решаване на проблема.

Доказано е, че високото съдържание на витамин С в копривата има отношение към превенцията на ракови заболявания.

Оценете статията
Оценка 3.2 от 17 гласували

Това ще ви помогне

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Разглеждайки този уебсайт, вие се съгласявате с използването на бисквитки.