ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Защо ставаме грозни, когато плачем?

Оказва се, че изразът „горчиви сълзи“ не е случаен, тъй като плачът се съпровожда с подпухнали очи и зачервен нос

плач лице Зачервените очни ябълки се обясняват с две различни причини. Преди всичко очите ни са лишени от постоянен запас от течност, от резервоар, скрит непосредствено зад слъзните канали, готов да се излее, когато гледаме потресаваща сцена от любимия си сериал. Уви, течността за сълзите се доставя отдалеч и за прехвърлянето й се използват капилярни кръвоносни съдове, разположени около очите. Съдовете се препълват с течност, разширяват се и в този момент стават много по-забележими.

Когато усещаме настъпващите към гърлото ридания, дишането ни вече не е ритмично и равномерно. Отначало гласът ни се променя, а след това и целият външен вид става глуповат и непредставителен.

Заради накъсаното дишане лицето ни се зачервява. Причината е, че в този момент просто се нарушава кръвотокът, осигуряващ кислород за белите дробове. Това води до повишаване на налягането във венозната част на системата на кръвообращение, особено в онзи сегмент, който отговаря за обратната доставка на кръв до сърцето. И естествено, това, на свой ред, предизвиква разширяване на съдовете и от там – очите и лицето стават неприятно зачервени и подпухнали.

От всичко това следва изводът: ако нещата са толкова зле, преди да дадете воля на сълзите си, може би си струва да погледнете в огледалото и още веднъж да размислите. Или да решите, че външният вид трябва да съответства на състоянието на душата. Но тогава е по-добре да стоите далеч от огледалото, пише вестник „Феномен“.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *