ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

10 уникални ползи за здравето от черния кимион

От премахването на вредните бактерии да регенерирането на клетките на организма и тъканите, тук са 10 страхотни ползи за здравето от черния кимион – Nigella sativa.

Диабет тип 2 – Изследователите установили, че само два грама дневно масло от семената на черен кимион, приети на гладно, могат да доведат до намаляване нивата на кръвната захар, заедно с намалена инсулинова резистентност и повишена функция на бета-клетките на панкреаса.

Епилепсия – Едно проучване, публикувано в Медикъл сайънс монитор установило, че маслото от семената на черния кимион има лечебен ефект за намаляване на честотата на припадъците при деца, които не се поддават на конвенционално лечение. Семето от черен кимион наистина има анти-конвулсивни свойства.

Рак на дебелото черво – изследванията за съдържанието на семената от черен кимион са установили, че имат противоракови свойства, чрез инхибиране на растежа на раковите клетки, по специално на дебелото черво. Семето е в състояние да се бори с рак на дебелото черво при плъхове успешно без видими странични ефекти. Същото очевидно не може да се каже за конвенционалните лечения на рака.

Метицилин-резистентни Staphylococcus aureus (MRSA) – Смъртоносните и антибиотик-резистентните бактериални инфекции,  известни често като MRSA реагират положително на лечението с екстракт от черни семена в едно проучване, проведено от Университета за здравни науки в Лахор, Пакистан.

Защита срещу сърдечно-съдови атаки – Екстрактът от семената на черен кимион е доказано, че притежават защитни сили срещу вреди, свързани с инфаркти, както и за повишаване на цялостното здраве на сърцето.

Рака на гърдата – Няколко проучвания доказват, че маслото от семената на черен кимион намалява растежа на тумора при рак на гърдата и повишават опоптозата (клетъчната смърт) в раковите клетки на гърдата.

Рак на мозъка – Проучване, публикувано в онлайн списанието Plos One показва, че съдържащият се в семената от черен кимион фитохимикал  тимоквинон (thymoquinone) може да индуцира клетъчна смърт в глиобластомните клетки, които са едни от най-агресивните тумори на мозъка.

Левкемия – Има доказателства, че тимоквинонът може да индуцира опоптоза в раковите клетки, предизвикващи левкимия.

Увреждане от оловна токсичност – Едно изследване, публикувано в сп. Експериментална токсикология и патология в САЩ доказва, че маслото от черен кимион е в състояние да забави  и да излекува увреждане на мозъка, предизвикано от токсичност от олово.

Рак на устната лигавица – Както и при другите ракови клетки, тимоквинонът повишава клетъчната смърт на оралните ракови клетки.

масло от черен кимион
Чисто масло от черен кимион

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *