Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Как да се справим с мъката, когато ни напусне близък човек?

Някой си тръгва от нас или животът ни го отнема завинаги – как да се справим с това?

мъка Дайте воля на емоциите. Дори ако е минало много време и все още страдате, не сдържайте емоциите си, това ще доведе до задълбочаване на проблема и до психосоматични заболявания. Обърнете се към близки, приятели, психолози, телефон на доверието или напишете разказ, интересни истории, свързани с починалия.

Водете дневник и всеки ден записвайте усещанията си. Напишете какво сте научили, как сте се променили, как върви преходът към новия етап в живота ви.

Простете. Ако сте изпитвали обида към починалия, спомнете си, че религията учи да прощаваме. Забравете обидите, простете и ще ви олекне.

Работете над грешките. Ако ви измъчва чувство за вина пред починалия, избавете се от него, като работите над грешките си. Това ще ви помогне да разпознаете собствените си недостатъци и да се заемете със самоусъвършенстване.

Избавете се от егоизма. За целта преди всичко трябва да разберете, че бремето, което изкуствено сте поели, няма да помогне нито на вас, нито на близките ви. За да се справите, обърнете внимание на другите – така няма да се чувствате самотни.

Разкъсайте връзката „стимул – реакция“. Някои след загубата на близък човек раздават вещите му, унищожават снимките му. Други се стараят да сменят местожителството, за да се избавят от тягостните спомени. Трети правят ремонт, внасят нещо ново в обстановката.

И помнете, че да започваш всичко отначало, е изкуство, което е по силите на всекиго.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *