Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Лечение на брадавици в домашни условия

Брадавиците са много често явление и се предизвикват от човешки папиломен вирус.

Тези малки, грапави петна по кожата, обикновено се появяват по ръцете, по краката и понякога на гениталиите. Възможно е брадавиците да се премахнат, като засилите имунната си система, която да се пребори с вируса. Но също има и механични методи за премахването им. Има няколко изпитани домашни методи за лечение, както и медицинска интервенция за отстраняване на по-големи брадавици.

  1. Първо опитайте най-лесния метод – поставяне на тиксо върху брадавицата за 1 седмица. След седмица отстранете старото тиксо и поставете ново. Внимавайте да поддържате лентата главно върху брадавицата, така че здравата кожа около нея да не се уврежда.
  2. След това пробвайте със салицилова киселина. Тази киселина може да се намери на капки, гел, крем, лосион и медикаментозни подложки, които се поставят върху кожата. Почистете кожата, премахнете мъртвата кожа върху брадавицата с пемза, приложете салициловата киселина точно върху брадавицата, като внимавате да не увредите кожата около нея и покрийте с превързочна лепенка. Обикновено можете да сменяте превръзката през ден, но трябва да прочетете информацията към продукта за специфично приложение и дозиране. Този метод може да отнеме до 12 седмици, за да се премахне напълно брадавицата.
  3. Опитайте гел писалка. Действието на писалката-апликатор е насочено към унищожаване на вируса-причинител чрез киселинно въздействие. Съдържа 40-процентен разтвор на трихлороцетна киселина.  Прочетете листовката старателно преди употреба. Този метод обикновено се използва за лечение на брадавици по ръцете и краката.
  4. Нанасяйте смачкана скилидка чесън на брадавиците в продължение на 7 дни. Закрепвайте с марля и голяма лепенка.
  5. Яжте здравословна, балансирана храна и избягвайте стреса, за да укрепите имунната си система, така че тя да може да се бори с инфекцията, която причинява брадавиците. Храните и хранителните добавки, съдържащи витамини A, C и E наистина ще ви помогнат за това.
  6. Консултирайте се с лекар, ако другите методи не работят. Вашият лекар може да ви препоръча използването на podofilox локално, imiquimod или  trichloroacetic acid (трихлороцетна киселина) или bichloracetic acid локално. Лекарят може да предложи премахване по хирургичен път, замразяване, изгаряне или използване на лазер за премахване.

Съвет:

Диабетици или хора, страдащи от разстройство на кръвообращението не трябва да използват салицилова киселина, поради силно дразнене на кожата или други проблеми, които могат да възникнат.

 

 

Изцедете сок от глухарче върху брадавицата!

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

От 3 до “Лечение на брадавици в домашни условия

  1. cveten каза:

    Нито едно от тези неща не помогна при мен. Имах брадавици на лявата ръка от повече от 10 години и това което ги унищожи напълно и се отървах беше пчелен восък. Купувате си от печларския магазин една пръчица. Взимате игла дезинфекцирате я, разчопляте леко брадавицата от периферията към центъра.Ако пусне кръв още по-добре, след което отрязвате малка част от пчелния клей размеквате го в ръце и правите малко топче колкото е самата брадавица.Слагате отгоре и лепвате лепенка.Сменяйте всяка сутрин.В зависимост от това на колко време е брадавицата-ако е на години минава за 3-4 дни,ако е на по-малко и за 2-3 дни умира и за около седмица кожата става все едно никога там не е имало брадавица.Няма никава болка при лечението. Пчелният восък притежава много силни антибактериални и антивирусни свойства.Към него никога не възниква резистентност. Успех!

  2. Смокиня каза:

    Изпитан метод за премахване на брадавица:разчоплете леко брадавицата и сложете сок от смокиня/белият сок,който се отделя при отчупване на листото/.Можете да повторите след два-три дни и това е достатъчно.Няма да забележите кога е изчезнала брадавицата.

  3. Rumen Sotirov каза:

    Като осеменител боравех с течен азот и съм премахнал успешно над десетина кокоши трънове. Мнението ми е, че приложен върху брадавици, течният азот би трябало да помага. Нищо не ви пречи една консултация със специалист от Кожния диспансер.Много нямам вяра на Тимуса, че се бори с вируси.В организма си имам вируса на Варицела, но не забелязам Тимуса ми да води някаква борба, а забелязам мирно съместно съжителстване.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *